Mobitel: 098/795 500

e-mail: info@majstorukuci-zagreb.com

web: www.majstorukuci-zagreb.com

korištenje uzoraka u uredjenju doma

 

Miješajte uzorke iste boje
Zidovi sa cvjetnim uzorkom i tepih na prugice mogu dobro izgledati ako su u sličnim bojama. Fluidna i zaobljena zidna tapeta i geometrijski uzorak stvarno mogu dobro izgledati skupa, no morate pronaći uzorke koji se najbolje slažu. Igrajte se komadićima tkanina i vjerujte svom oku. Ako je ružno, pokušajte nešto drugo!

Odaberite jedan uzorak i držite ga se
Ima li prostorija sama po sebi uzorak koji prevladava (na primjer, način na koji je složen parket), poigrajte se njime. To ne znači da vam sve mora biti na prugice ili u obliku trokuta, samo dajte da vas inspirira - prugice dobro idu sa kvadratićima, ali možete ubaciti i neki cvjetni uzorak u sličnim pastelnim tonovima

Pazite na ravnotežu
Uzorci se moraju nadopunjavati, stoga - ako je jedan upečatljiv, drugi ne bi trebao privlačiti previše pažnje. Šareni kauč u blagovaonici ne znači da pločice moraju biti jednobojne, samo pripazite da uzorak na njima nije preuočljiv. Geometrijski print najbolji je izbor!

Omekšajte printeve na tkaninama s komadima pune boje
Naravno da svima grozno izgleda kad se na stolu poreda četiri ili pet različitih uzoraka, no pažljivim kombiniranjem prostora i razmaka među njima može se postići sklad. Kad vam se čini da ste pretjerali, jednu veliku plohu slobodno ostavite u punoj boji (na primjer naslonjač, a ukrasne jastuke odjenite u navlake s printom)

Mislite na točkice kao na neutralnu boju
Sitne točkice na tkanini mogu funkcionirati i kao puna boja, ali sa malo više života!

Nemojte previše usklađivati stvari
Nemojte baš sve isplanirati - ponekad su najbolji prostori ipak malo kaotični. No, uvijek imajte na umu kombinaciju jedne ili maksimalno dvije boje koje dominiraju u prostoriji!

Spajate slične uzorke
Ako se bojite printeva, krenite polako - usklađivajući uzorke istih boja ili motiva. Na primjer, plavo bijela tapeta sa velikim cvjetovima može ići na zid, dok posteljinu onda odaberite u malo svjetlijoj verziji sa sitnim plavo bijelim cvjetovima!

http://domivrt.vecernji.hr/mali-vodic-kroz-pravilno-koristenje-uzoraka-u-uredenju-doma-920388

 


« povratak
Mobitel: 098/795 500
e-mail: info@majstorukuci-zagreb.com
web: www.majstorukuci-zagreb.com Izrada web stranica I.T.B.